Ouders van zorgleerlingen krijgen hun kind moeizaam op een reguliere school. Scholen zeggen niet de juiste deskundigheid of geen geld te hebben. En daardoor zitten zorgkinderen thuis.

Uit berichten in de pers blijkt dat ouders en leraren niet te spreken zijn over passend onderwijs. Twee jaar geleden is de wet ingevoerd die ervoor moet zorgen dat meer kinderen die zorg en begeleiding nodig hebben op gewone scholen terechtkomen. Echter, leraren klagen over een gebrek aan tijd om deze leerlingen genoeg aandacht te geven, ouders voelen zich met de rug tegen de muur gezet. Dit blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK).

"Scholen en leraren zijn niet goed gefaciliteerd", aldus projectleider Agnes van Wijnen. "Ze hebben scholing nodig en meer expertise, ook ontbreekt het vaak aan geld of de juiste hulpmiddelen". Staatssecretaris Dekker ziet dat de veranderingen niet overal snel genoeg gaan: "Leraren hebben moeite om passend onderwijs vorm te geven, ouders lopen tegen drempels aan" zegt hij. Hij gaat de knelpunten in kaart brengen.

De Participatieraad Montfoort wil de staatssecretaris hierbij graag een handje helpen. Heeft u als ouder/verzorger van een of meerdere zorgkinderen ervaring met passend onderwijs in Montfoort? Laat het ons weten. Wat gaat goed en moet vooral zo blijven? Wat kan anders of moet verbeterd worden?

U kunt uw ervaringen, tips of suggesties per e-mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.